Činy sú mocejšie než slová.


Hody 2019

21.08.2019 21:35

Vo štvrtok 15. augusta si veriaci pripomenuli prikázaný sviatok Nanebovzatia Panny Márie, ktorej je zasvätený aj kostol v Kolačíne a pri príležitosti ktorého sa tu  každoročne  slávia hody . Tento rok  opäť dobrovoľní hasiči vyčistili  málo dostupné miesta na kostole a ženy ho vyzdobili  zvnútra. Od piatku sa Kolačínom začala šíriť vôňa pečených koláčov a mäska. Z dvorov sa ozývala veselá vrava rodinných príslušníkov a priateľov, ktorí sa zišli z blízkeho i vzdialenejšieho okolia . Dobrovoľný hasičský zbor Kolačín zorganizoval  hodový víkend, futbalisti pripravili ihrisko na futbalový zápas. Keď sa v  piatok 16. augusta začalo blýskať a hrmieť, neveštilo to nič dobré. Silný dážď s krúpami  však podvečer ustal, a tak sa po 20-tej hodine  z kultúrneho domu začali ozývať prvé tóny pozývajúce do tanca.  Hasiči mali plné ruky práce až do skorého rána, kedy vyprevádzali posledných zábavy chtivých návštevníkov. V sobotu bol vďaka nim pripravený bohatý program pre rodiny s deťmi. Skákací hrad, štvorkolky, maľovanie na tvár a hlavne hasičské, odťahové a policajné auto, do ktorých si mohli deti vojsť a prezrieť si ich zvnútra . Na svoje si prišli tiež milovníci dychovej hudby Lieskované,  ktorú si mohli vypočuť pri kultúrnom dome. K dispozícii bol guláš a ponuka Hostinca na Lúčkach.

Nedeľnou svätou omšou a slávnostným rodinným obedom po nej hody v Kolačíne vrcholili, ale  v zábave sa pokračovalo na druhej hodovej hasičskej zábave. Živo bolo po 17-tej hodine i na futbalovom ihrisku. TJ Družstevník Kolačín v majstrovskom futbalovom zápase mužov  s Prejtou remizoval v pomere 2 : 2 pri bohatej diváckej kulise.

Hody sú teda za nami, stretli sa rodiny, priatelia a známi, ktorí si našli v tejto uponáhľanej dobe čas aj na trochu zábavy a radosti . Vďaka hasiči za  to, že už toľko rokov dokážete nielen pomáhať, chrániť, ale aj spájať.

 

—————

Späť